Шановне панство!

Повідомляємо вам, що розпочинається чергова програма продовольчої підтримки для людей, які її потребують: Програма “Європейські фонди продовольчої допомоги 2021-2027”, що співфінансується Європейським соціальним фондом+.

Програма реалізується в період 09.2023-12.2024 рр. Роздача продуктів харчування нужденним планується в період 06.-12.2024 р.

Мета програми: протидія матеріальній депривації шляхом надання продовольчої допомоги найбільш знедоленим особам та забезпечення супутніх заходів для підтримки їхньої соціальної інтеграції. 

Завдання та заходи, що реалізуються програмою:

  • Організація та координація мережі розподілу продовольчої допомоги, що складається з регіональних та місцевих партнерських організацій.
  • Раціональне використання продуктів харчування, отриманих від ОПП та з інших джерел, для надання продовольчої допомоги найбільш нужденним особам.
  • Розподіл продуктів харчування серед осіб, які потребують допомоги (бідні, багатодітні сім’ї, особи в кризі бездомності, мігранти – відповідно до статті 7 Закону та соціальної допомоги), які мають право на отримання продовольчої допомоги від Центру соціальної допомоги. 
  • Проведення супровідних заходів серед найбільш нужденних осіб, які мають право на отримання продовольчої допомоги, спрямованих на соціальну інтеграцію.
  • Протидія харчовим відходам шляхом надання додаткових пожертвуваних продуктів харчування особам, які мають право на отримання продовольчої допомоги відповідно до правил Програми. 

Цільова група: 

Продовольчою допомогою можуть скористатися особи та сім’ї, які перебувають у складній життєвій ситуації, відповідають критеріям, викладеним у ст. 7 Закону від 12 березня 2004 р. про соціальну допомогу (Законодавчий вісник 2023 р., поз. 901 і 1693), і чий дохід не перевищує 265% критерію доходу, що дає право на отримання соціальної допомоги, тобто 2 056,40 злотих для особи, яка веде домогосподарство самостійно, і 1 590,00 злотих для особи, яка проживає в сім’ї.

Допомогу можуть отримати найбільш нужденні особи, які отримали направлення від Центру соціальної допомоги.

Очікувані ефекти та результати: 

Зменшення матеріальної депривації найбільш нужденних осіб та їхня соціальна інтеграція шляхом реалізації підтримуючих супутніх заходів, таких як: освітні семінари та індивідуальні консультації з питань дієтології, ведення домашнього господарства та соціальної інтеграції.

В рамках Програми ЄФПД 2021-2027 в календарному році 2024, Об’єднання українців в Сувалках у співпраці з Асоціацією продовольчого банку “Сувалки – Білосток” підтримує нужденних людей з Підляського воєводства на території Сувальського повіту на території гміни Сувалки.

Крім того, Обєднання українців в Сувалках спільно з Продовольчим банком буде здійснювати наступні заплановані супутні заходи серед нужденних, підтримуючи їх соціальну інтеграцію:

  • Освітні тематичні серії: економічна освіта, харчування та дієтологія, кулінарія, права споживачів.
  • Освітні майстер-класи на теми: як не марнувати їжу, правильне сортування сміття, кулінарія, психодієтологія, управління сімейним бюджетом.  
  • Заходи з інклюзії та інтеграції (цикли).
  • Консультаційні послуги.

Більше інформації про діяльність продовольчих банків та про те, як реалізувати програму, можна знайти на сайті та в соціальних мережах.

Особи, які бажають отримати продовольчу допомогу в рамках реалізації Програми Європейських фондів продовольчої допомоги на 2021-2027 роки, що співфінансується Європейським соціальним фондом +, повинні звернутися до персоналу:

  • Відділу Соціальної допомоги в MOPR Сувалки особисто або за тел. 87 562 89 70  
  • Партнерська організація Об’єднання українців у Сувалках особисто або за адресою 577559857 чи електронною поштою ukraincywsuwalkah@gmail.com

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *