Проект “Разом ми сильніші” в рамках програми “Підтримуємо Україну” розпочався в січні 2024 року. Він має на меті інтеграцію українців в суспільстві через допомогу юридичну та психологічну, а також навчання польській мови.

Щодня в офісі на Костюшки, 71 консультанти нашої організації приймають відвідувачів і надають консультації з найрізноманітніших питань – соціальних, юридичних, господарчих:

– як взаємодіяти з різними інституціями в місті

– як встановити та користуватися додатком Дія.пл

– як створити декларацію про податки

– як заповнити внесок на карту побиту і чи потрібно це робити тощо.

Запити українців, які мешкають за кордоном, за два роки змінилися. Більшість з них уже закрили головні потреби першого часу – пошук житла, роботи, організація навчання та вільного часу для дітей тощо, тож наразі на передній план виходять запити психологічного характеру: ностальгія за домом, відсутність стабільності та планів на майбутнє.

Тож важливою ланкою діяльності в рамках проекту є індивідуальні та групові консультації з психологом. До нашого спеціаліста звертаються як дорослі українки, так і їх діти шкільного віку та підлітки.

Курс польської мови об’єднав дві групи українців від 18 до 80 років, які прагнуть оволодіти основами іноземної мови. Фактично всі учасники курсу на початку проекту були на більш-менш одному рівні – початковому. Тож, враховуючи це, викладачка підготувала відповідну програму навчання. Заняття проходять щотижня у приміщенні офісу Організації Об’єднання українців в Сувалках.

Проект триває до кінця квітня 2024 року.

Проект співфінансується з коштів Польсько-Американського Фонду Свободи в рамках програми “Підтримка України”, яку реалізує Фонд “Освіта для демократії”.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *